обговорення саморобного багаточастотного проекту Pulsar-F2

Доброго дня. Сьогодні прочитав про проект Pulsar-F2. Виникли деякі сумніви, але загалом цікаво.
Наскільки зрозумів основна фішка в намотці ТХ катушки та в символьному зображенні на екрані (як тетріс).
Ваша думка панове ?

OlegD

Админ
Команда форуму
Гммм... Та яка тут може бути думка ?
1. Без жодного сумніву прилад цікавий. Хоча б тим, що автор його має не будь який фах з цифрової обробки сигналів і завдяки котрому тисячі користувачів радіють своїм Квазарам.
2. Основна фішка ( як що я не помиляюсь дивлячись тільки на схему і більш нікуди, та взагалі нічого не знаю про наміри автора ) в тому, щоби зробити багаточастотний пристрій. Може точніш буде сказати - мультічастотний. Який би випромінював зондуючий сигнал в дуже широкому спектрі частот ( саме тому, як Ви кажете якась там "спеціальна" намотка Тх ) і аналізував би відбиток сигналу від цілі на цілій низці частот. Скажімо відразу: 3КГц, 7КГц, 10КГц, 16КГц, 20КГц. І на кожній із вказаних ( умовно звісно ) частот вичислював би те саме, що й в звичайному Квазарі - зсув фази відносно зондуючого сигналу, а значить і VDI цілі. Сумма 5 різних частот дає ( теоритично ) перевагу в аналізі цілі. Бо Ви будете мати можливість програмно проаналізувати поведінку сигналу на всих п'яти ( чи може і більш ) частотах відбитого від цілі сигналу. Як саме це буде робити автор - одному йому та Богові знайомо.
Щодо , як то Ви сказали, "тетрісу", то я особисто до всих цих "цяцьок" ставлюсь дуже пофігістично ( перепрошую ) , бо розумію, що не в них зовсім справа. І цінність пристрою ( як такого ) буде вимирятись спроможносттю винаходити корисні цілі, а не смиття під катушкою. А як саме це буде відображуватись на тому чи іншому екрані , чесно кажучи, мене не дуже то турбує. Був би прилад класний !
Більш того я дуже-дуже гарно усвідомлюю одну просту річ: написати код на С для цифрового аналізу спекртальної складової вхідного сигналу - це десь 98% по трудоємкості праці фахівця-програміста, а написати код на С за допомогою майже десятків різноманітних готових бібліотек на піддтримку роботи LED дісплея - то дуже проста річ і для програміста зовсім не має якогось великого навантаження.
Тому саме цю частину роботи приладу можна переробляти хоч кожен тиждень, якщо приспичить... Можна "тетріс", можна "пінг-понг", можна що завгодно, аби показував те, навіщо ми його з Вами робим. Як саме це він буде робити - це вже інша справа. І ще раз повторюю - не дуже то важлива з точки зору програмування ( хоча і дуже важлива, звісно, для користувача ) і котра може бути перероблена відносно просто.
Дякую за гарне питання...
P.S> Прилад то гарний..., але...
Андрій Федоров - РФ, місто Санкт Пітербург....
І, нажаль, на цьому поки що все...

DillerUA

Участник
Вітаю! На скільки я зрозумів, прошивка є на сайті автора і вона безкоштовна.

Угорі